SCHUTTERIJ ST. JOSEPH

 

WAUBACH

WK TOTO 2014

Top 10

 

Klik op de stand voor alle details en een overzicht van alle deelnemers!

 

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

Ubach over Worms

TWITTER

OLS 2014: GEEN KAVELEN MAAR TOCH GESLAAGD

6 JUL2014

Het OLS 2014 is alweer voorbij voor de Waubachse schutterij. Verwend door de successen van de afgelopen twee jaren en gemotiveerd door de goede schietprestaties van de afgelopen weken, waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas, het mocht echter niet zo zijn.

 

Net als in voorgaande jaren begon voor een groot deel van de schutterij (een man of 20) het OLS weer op vrijdag. Er werd namelijk weer gekampeerd. Dit keer was het B&B Horrisserweerd, op circa 500 meter afstand van het OLS-terrein, waar de tentjes werden opgezet. Hier was het waar de schutters zich in opperste concentratie voorbereidden op het OLS. Attributen werden gepoetst, tactieken werden besproken, maar bovenal werd gebroederlijk het onderdeel ‘plezier’ geoefend. Nadat op vrijdag de feesttent werd bezocht en op zaterdag de kwartfinale Nederland – Costa Rica werd bekeken, werd de groep op zondag herenigd met de niet-kamperende schutters.

 

Hier moest als eerste het tambourkorps aantreden. Een salvo aan doffe en scherpe slagen volgde, hetgeen uiteindelijk een 6de plaats opleverden. Rond 15:15 uur volgde de optocht. Een tamelijk lange optocht met zeer veel publiek. Extra steun was er dit keer in de vorm van Burgemeester Vlecken en onze eigen pastoor Smeets. Speciaal was deze optocht verder voor Hans Dortants (die voor het eerst het vaandel droeg) en voor bordjesdrager Jeffrey. Hij was het namelijk die de Waubachse eer hooghield middels het opeisen van een tweede plek. Proficiat.

 

Na de optocht traden het koningspaar en de generaal nog uit, vooraleer de schietwedstrijd rond 17:45 uur begon. Het zestal bestond net als vorig jaar uit Roy, Natasja, Frank, Danny, Drees en Roel. Bij de eerste beurt van Danny ging het echter mis. De boel bleef staan en de OLS-droom was weer voorbij. Een kleine domper die de sfeer echter niet mocht drukken. Groot word je immers door vallen en opstaan!

 

Onderstaand de resultaten:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video Defile (rond 2 uur en 12 minuten)

http://www.l1.nl/video/ols-optocht-2014-deel-1-van-3-6-jul-2014

 

Foto's

Copyright © All Rights Reserved