We begonnen afgelopen zondag met de tweede helft van het schuttersseizoen zoals we de eerste helft afsloten: lekker warm. Ons interne toernooi voor de beste schutter werd dan ook in zomerse outfits uitgevochten. Wie zou de wisselbeker van Roy Beckers kunnen afpakken?

 

Zoals gebruikelijk hadden wij ook weer een aantal vrienden en sympathisanten van de schutterij uitgenodigd om eens kennis te maken met het schieten op de Oud-Limburgse manier. De 7 gastdrietallen hadden elk hun eigen expertise meegebracht: het varieerde van legerveteranen tot darters tot totaal onervarenen (die soms zeker een talent bleken te hebben). Na een korte uitleg door onze schietmeesters over het wapen en de wedstrijdregels konden ze zelf aan de slag.

 

Intussen waren de eigen leden al flink aan het doorknallen op de linker schietmast. Als eerste werd de B-categorie uitgeschoten: Jos Loo won zilver, Danny Zwolen goud. De A-categorie nam flink meer tijd in beslag; een teken van het stijgende niveau van onze schutters. De top 3 werd dit keer een Pelzer-feestje: Nastasja pakte brons terwijl Frank en Roel na elk 124 maal raak de wedstrijd moesten staken wegens invallende duisternis. Zij zullen het dus op een latere datum moeten uitschieten.

 

Bij de gasten bleek na 5 rondes schieten het drietal Eijssen de verdiende winnaar met 7 treffers voorsprong. Drietal Vaessen en drietal Gubbels II hadden allebei 33 keer geraakt en moesten dus nog kavelen om de zilveren en bronzen medailles. De Vaessen-ploeg bleek hierin net iets trefzekerder dan de dartende vrienden.

 

Maar misschien nog belangrijker dan de prijsuitreiking waren de gezellige uurtjes die eraan vooraf gingen. Het was een sportieve en gezellige wedstrijd naast 't Sjutteheem en daarvoor willen wij leden, gastschutters en hun aanhang hartelijk bedanken!

 

 

 

 

SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

30-08-2015: CLUBKAMPIOENSCHAP & GASTENSCHIETEN

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Copyright © All Rights Reserved