SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Schietsucces en de Rimburgse processie

29 JUN2014

Ook het laatste weekend van juni was wederom een druk weekend voor de Waubachse schutters. Op zaterdag 28 juni namen twee Waubachse zestallen namelijk deel aan de traditionele schietwedstrijd te Voerendaal en op Zondag 29 juni werd de processie te Rimburg begeleidt.

 

De schietwedstrijd te Voerendaal is voor Waubach sinds jaar en dag de generale voor het Oud Limburgs Schuttersfeest. Vele potentiele OLS-winnaars met grandioze schietkwaliteiten geven hier altijd acte de presence. In totaal werden deze regenachtige dag dan ook maar liefst 9 ronden van 18 geschoten.

 

Het Waubachs A-zestal leverde hierbij een uitmuntende prestatie. Bij aanvang van de laatste ronde stond Waubach namelijk nog steeds gedeeld eerste, met geen enkele misser. Alle 144 boelen werden zonder problemen afgeschoten. De 9de en laatste ronde moest de beslissing brengen. Alles ging op rolletjes, totdat achteropschut Roel aan de buks verscheen. Hoewel hij normaliter als een zekerheidje gezien kan worden, bleek hij deze dag niet over veel geluk te beschikken. De boel werd geraakt, maar desondanks bleef ie half verbolgen vastzitten. Och ja, beter nu dan tijdens het OLS.

 

De zestallen die zelfs in de negende ronde geen enkele misser maakte, waren de schutten van Wijlre, Nattenhoven, Oirsbeek en Wessem. Zekers en vast dat we hier aanstaande weekeinde nog van gaan horen. Het A-zestal, en als de schijn niet bedriegt ook het zestal voor het OLS, bestond deze dag uit Roy, Natasja, Danny, Frank, Drees en Roel. Ook complimenten voor het B-zestal uiteraard. Ook zij schoten niet onverdienstelijk.

 

Zondag 29 juni moesten de schutters weer vroeg uit de veren. De processie in Rimburg moest begeleidt worden. Met negen gewaardragers en volledige bezetting van de bielemannen en marketensters stond ook hier de Waubachse schutterij weer fraai haar mannetje. Kamerschoten werden gelost en na afloop volgde nog koffie met cake.

 

Na dit alles is het nu tijd voor het OLS. Schoenen en riemen worden gepoetst en met nummer 93 zullen wij aanstaande zondag door de straten van Grevenbricht marcheren. Onderstaand al enkele foto’s van het terrein.

 

 

Foto's OLS terrein

Copyright © All Rights Reserved