SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

JO DONNERS; KONING VAN HET ZUIDEN!

29 MEI 2014

In een zinderende strijd is het Joseph Maria Antoine Donners op Hemelvaartsdag jl. gelukt zich te kronen tot koning van Schutterij St. Joseph Waubach. Exact 10 jaar nadat hij voor het eerst het koningszilver bemachtigde, wist hij op Hemelvaartsdag met het 201ste schot van de dag wederom de koningsvogel ter aarde doen storten.

 

De inmiddels 62-jarige Joseph werd deze dag gesteund door een flinke supportersschare. Behalve zijn Marlies waren namelijk ook voormalig bordjesdrager/tambour Ronnie Donners en voormalig tambour Samira Donners met hun partners naar Park Ter Waerden gekomen om hun Jo te zien overwinnen. Tel daar nog eens de aanwezigheid van broer Peter , kameraad Roland en de kleine Quincy bij op en het moge uiteindelijk geen verrassing zijn dat Jo zich tot koning schoot.

 

Jo is sinds 1991 lid van Schutterij St. Joseph Waubach en mocht in deze periode reeds twee promoties mee maken. In 1999 werd hij gepromoveerd tot korporaal en recentelijk in 2013 tot sergeant. Thans vervult hij de functie van linker guide. Sinds 2012 is Jo een onmisbaar onderdeel van het bestuur van Schutterij St. Joseph Waubach. Als algemeen bestuurslid is hij verantwoordelijk voor het vervoer en terreinbeheer. Menig vrij uurtje brengt Jo belangeloos door in en nabij ’t Sjutteheem. Allerlei klusjes neemt hij voor zijn rekening. Klusjes die vaak pas gezien worden zodra ze niet gedaan worden. Ook maakte Jo onderdeel uit van het comité dat in 2013 het 125-jarig jubileum organiseerde. Het koningschap van deze Lauradorper kan dan ook niet anders gezien worden dan een terechte beloning voor het vele werk dat hij voor de Waubachse schutterij verricht.

 

Behalve de koningsstrijd waren er ook nog voldoende andere dingen te beleven deze dag op Park ter Waerden. Zo was er een optreden van Otto und die Mädels en was er de strijd om de titel burgerkoning 2014. Deze werd uiteindelijk opgeëist door de 15-jarige tambour Ceriel Pelzer. Terwijl Ceriel zijn schot al had gelost en plaats had gemaakt voor Harrie Goossens, viel de burgervogel naar beneden. Omdat Harrie de trekker nog niet had overgehaald, is het Ceriel die de boeken in gaat als burgerkoning 2014. Een primeur in de geschiedenis, aangezien het dit jaar voor het eerst was dat vanaf 14 jaar mocht worden geschoten op de burgervogel (was 16 jaar).

 

Uiteraard waren er ook nog de jeugdwedstrijden. Hiervoor werd met de luchtbuks op kleine vogels geschoten. Er was een aparte wedstrijd voor kinderen van leden en voor alle overige kinderen. Bij de niet-leden was het Jelle die met de hoogste eer ging strijken. Bij de leden was het de kleine Hub Loo die goed wist te richten. De kleine grote man was zichtbaar verheugd met deze prestatie van formaat. Zo ook uiteraard zijn glunderende papa Jos en mama Desiree.

 

Met al deze winnaars was het dus ondanks de koude die in de loop van de dag haar intrede maakte goed toeven op Park ter Waerden. Voor de Schutterij is het nu langzaamaan toe werken naar het Oud Limburgs Schuttersfeest van 6 juli te Grevenbricht. Voor het zover is zal echter eerst nog worden deelgenomen aan de processies in Waubach (22 juni) en Rimburg (29 juni) en zullen op 15 juni nog de clubkampioenschappen op Park ter Waerden worden gehouden.

 

 

 

Foto's

Copyright © All Rights Reserved