SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

PROCESSIE WAUBACH EN KONINGSFEEST

22 JUN2014

Zoals gebruikelijk werd ook in 2014 de tweede zondag na Pinksteren de Waubachse sacramentsprocessie gehouden. Extra speciaal was dit voor de versbakken koning Jo Donners, aangezien hij tijdens de heilige mis officieel gekroond werd en het ’s-Middags zijn koningsfeest mocht vieren. Verder waren er deze dag ook nog winnaars. De jeugdclubkampioenschappen werden namelijk gehouden.

 

De dag begon vroeg. In de St. Joseph kerk werd de Heilige Mis opgeluisterd, waarbij menig schutter ook al naar de nieuwe koningin keek. Samira Donners zal in het rood gekleed Jo namelijk begeleiden dit seizoen. Na de Heilige Mis werd de processie gelopen. De geweerdragers aan de hemel en de bielemannen, bordjesdrager en het tambourkorps aan kop van de stoet.

 

Na de processie werd gezamenlijk met de andere waubachse muziekverenigingen op het plein van Veck in de groenstraat nog een kopje koffie met brood genuttigd. De schutterij had namelijk nog een flinke tocht voor de boeg…

 

Vanuit Veck werd richting koning van 2013 (Rienus Gunter) gemarcheerd, om daar de koningspaal op te halen. Met een magnifieke ‘links-uit-de-flaaaaaank-halt’ werd gestopt en de bielemannen de gelegenheid gegeven om de koningspaal op hun schouders te nemen. Met koningspaal werd vervolgens naar de Olmenstraat getrokken om daar de paal bij Koning Jo te planten.

 

Koning Jo en Samira deden een inspectie en voegde zich vervolgens bij de groep om door te marcheren naar ’t Sjutteheem. Hier volgde vervolgens een gezellige middag, met heerlijk eten, alles verzorgd door onze Jo en zijn kornuiten.

 

In een stralend zonnetje was er voor de jeugdleden/kinderen van leden de mogelijkheid om deel te nemen aan de jeugdclubkampioenschappen 2014. En één ding is zeker, Waubach herbergt voldoende talent. Een bronzen plak was er uiteindelijk voor Hubke Loo, vlak achter zijn grote zus Annika die een zilveren medaille kreeg. Winnaar werd bordjesdrager Jeffrey Pelzer. Hulde aan Jeffrey en alle talentjes die meededen.

 

 

 

Foto's

Copyright © All Rights Reserved