De officiële start van ons schuttersseizoen is het patroonsfeest van St. Joseph, door ons gehouden op de eerste zondag na 19 maart. De weergoden waren ons gunstig gezind: een beetje fris in de morgen, maar 's middags bracht de zon wat warmte.

 

Vanuit 't Ströatje werd koning Jo Donners bij zijn broer opgehaald omdat deze mooi op de route naar de kerk woont. In de H. Mis mochten de nieuw gekozen leden Ceriel Pelzer en Remy Pinckaerts hun eed afleggen en werden de levende en overleden leden herdacht. Bij de plaquette op het kerkhof blies René Plum van de Waubachse fanfare als vervanger van de geblesseerde Joep Brassée de "Last Post".

 

Daarna marcheerde het gezelschap via de Namiddagsche Driessen richting De Residentie waar het comité flink had uitgepakt: er was keuze uit o.a. meerdere soorten zelfgemaakte soep en gebak. Met deze aansterkingen achter de kiezen kon men weer wat meters maken; op naar café de Koetsch in de Groenstraat ditmaal. Onderweg werd bij het Oude Kerkje nog een tussenstop ingelast ingelast om een groepsfoto te maken.

 

Tenslotte werd via de zogeheten Onkruidbuurt naar 't Sjutteheem getrokken. De familie Klooster had maar liefst drie soorten heerlijke stamppot gemaakt terwijl de jeugd op frieten werd getrakteerd. Met de buikjes rond was het vervolgens gezellig nagenieten met elkaar en d.j. Johnny Winter.

 

Ook dit jaar weer alle hulde aan het St. Joepscomité en onze keukentalenten!

 

SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

22-03-2015: ST. JOEPSFEEST

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Copyright © All Rights Reserved