SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

HOGE OGEN OP HET PERSOONLIJK OLS TE STOKKEM

26 APR2014

In het weekeinde van 26 en 27 april 2014 stond het persoonlijk OLS te Stokkem op het programma. Een afvaardiging van 6 personen uit Waubach toog hiervoor naar Belgisch Limburg om de nodige boelen af te schieten.

 

Categorie 6 t/m 9 jaar

In de categorie 6 t/m 9 jaar deden er twee deelnemers mee. De helft hiervan kwam uit Waubach. Met het door pap en mam scheef opgezette schutterspetje en aangetrokken schutters t-shirt (zie foto's) was Max Brassee (zoon van korporaal/gebouwbeheerder Hub Brassee) deze dag een waar ambassadeur voor Waubach en omstreken. Met 17 rake schoten wist hij het zilver te bemachtigen. Iets wat zijn vader nog nooit heeft bereikt.

 

Categorie 10 t/m 13 jaar

In de categorie 10 t/m 13 jaar hadden we ook een deelnemer. In het deelnemersveld van 7 personen, wist Jeffrey Pelzer (bordjesdrager en zoon van wapenmeester Frank en Koningin Natasja) een zesde plek te bemachtigen. Hij schoot hiervoor 23 van de 30 boelen af. Absoluut gezien, bereikt ook hij hiermee een betere plek dan zijn vader.

 

Categorie 16 t/m 398 jaar

In de categorie volwassenen deden maar liefst 232 personen mee. 1,7% hiervan kwam uit Waubach. Deze wedstrijd werd over twee dagen geschoten en na de eerste dag van 120 schoten per persoon bleven er nog maar 49 personen over die niet gemist hadden. Twee hiervan waren uit Waubach, waardoor deze tweede dag het deelnemersveld al voor 4% werd bepaald door Waubach. De schifting werd niet gehaald door versbakken schut Remy Pinckaerts en Natasja Pelzer. Zij moesten genoegen nemen met een respectievelijke 175ste (7 schoten) en 75de plek (65 schoten). De schifting werd wel gehaald door wapenmeester Frank en Bieleman Roel. Na 213 schoten was Frank vervolgens de volgende afvaller voor Waubach. Een verdienstelijke 22ste plek was het gevolg. Roel schoot nog even op zijn gemak door, maar na maar liefst 269 schoten moest ook hij afhaken. Winnaar werd uiteindelijk met 325 schoten Heintje Willems van St. Hubertus Nattenhoven. Desalniettemin uiteraard een zeer mooi resultaat voor Waubach!

 

Totaal uitslag

 

Foto's

Copyright © All Rights Reserved