Op zondag 17 mei was het dan zover: na de afgelopen twee jaar telkens naar Zuid-Limburg te hebben gereisd was nieuw bondslid St. Catharina 1480 Weert voor het eerst aan de beurt om zelf het bondsfeest voor Berg & Dal te organiseren. En het werd vrij snel duidelijk dat het hier geen onervaren vereniging betreft. Ondanks dat hun vorige bond op dezelfde dag in dezelfde gemeente een feest hield hadden zij alles uit de kast getrokken voor een geslaagde dag.

 

Behalve de bondsverenigingen waren er ook leuke "exoten" te bewonderen zoals de Bundesschützen uit Iserlohn (D) en uit België de Vendeliersgroep Alferie Kaulille, de Koninklijke Steltlopers (!) uit Merchtem en het Kolveniersgilde Mechelen. Die laatste ploeg bestaat overigens niet uit zogende moederkens; even googlen leert ons dat een kolfbus een middeleeuws soort musketgeweer is.

 

Binnenkomst en opening waren op een pleintje in de binnenstad, het feestterrein was prachtig gelegen in het Stadspark, compleet met kasteelruïne en vijver. Is weer eens wat anders dan de gebruikelijke voetbalwei...

De optocht voerde ons door de gezellig drukke binnenstad; middenlimburg-actueel.nl sprak van enkele duizenden toeschouwers. De onderbezette drumband liet zich niet kennen en maakte kabaal voor 10 en de gewapenden stampten eens wat harder op de kasseien.

 

Na de optocht was het in het park goed toeven voor schutters en toeschouwers, de plastic bekers namen we zelfs voor lief. De prijzenoogst was dit keer ietwat karig voor Waubach, maar dat mocht de pret tijdens dit mooie bondsfeest niet drukken: 3e prijs marketentster, 3e prijs vaandrig, 2e prijs zestalschieten, 1e prijs generaal.

 

Hieronder wederom enkele sfeerimpressies van onze hof-fotograaf Roy, de man met de stabielste hand tussen Geleenbeek en Roer...

SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

17-05-2015: WEERT KAN EEN FEESTJE BOUWEN

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Copyright © All Rights Reserved