SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

GESLAAGDEN COMMANDANTENCURSUS

15 MRT 2014

Ze zijn er in alle maten. Forsere en kleinere, met of zonder baard, kalend of niet. Luidruchtig of juist stil. Maar 1 ding hebben ze gemeen, passie voor de Oude exercititie. En het mooie is, wij hebben ze allemaal.

 

In de wintermaanden van november tot en met februari hebben een drietal schutters van Waubach namelijk vrijwel iedere zondagochtend met hun geweer in de hand in de sporthal gestaan. Doel; het diploma/certificaat voor succesvolle aflegging van de commandantencursus.

 

En jawel hoor, zowel Hans Schiprowski (huidige comandant) als Drees Brassee (tambour) en Sjaak Roubroeks (Guide) hebben op 15 maart 2014 hun diploma in ontvangst mogen nemen. Drees en Sjaak het certificaat beginner en Hans het certificaat aspirant-commandant. Het enthiousasme is bij alle drie groot, waardoor ook in het najaar van 2014 waarschijnlijk weer zal worden deelgenomen aan de cursus.

 

Het diploma kregen ze uitgereikt in Schaesberg onder aanwezigheid van de federatiepresident Ger Koopmans. Verder werden ze ook nog tijdens het patroonsfeest verguld met een groot chocolade paasei als blijk van waardering van de vereniging voor hun inzet voor de oude exercitie.

 

Copyright © All Rights Reserved