Afgelopen Hemelvaartsdag mochten wij ons weer opmaken voor onze traditionele strijd om de koningsvogel. Vanuit de Groenstraat trokken wij naar het Lauradorp waar koning Jo Donners en zijn koningin Helen ons voor de laatste keer inspecteerden. Naar goed gebruik werden wij vervolgens getrakteerd op een hapje en drankje.

 

Daarna vervolgden wij onze tocht en werd op de Oude Markt onze pastoor Smeets opgehaald. Hij zou ons naast Ter Waerden voorgaan in het gebed om een mooie en onheilsvrije middag. Het weer zat in ieder geval mee want het zou tot het begin van de avond droog blijven en de vele toeschouwers konden af en toe zelfs van een lekker mei-zonnetje genieten.

 

De stemming zat er dan ook al goed in toen de vogel voor de jeugd < 14 jaar door de windbuks werd geveld. Vervolgens kwam uit de kleine 40 supporters die meeschoten op de zg. "vrije vogel" dezelfde winnaar als in 2013 uit de bus: dhr. Marcic, schoonvader van onze kersverse sergeant Rob Brouns. En toeval of niet: uit de 11 leden die voor de hoofdprijs gingen kwam vervolgens ook dezelfde winnaar als in 2013. En daarmee schoot Rienus Gunter zich met het 197e schot voor de derde keer tot koning van ons schuttersgezelschap!

 

De jeugdwinnaar en de burgerkoning werden gehuldigd en terwijl de nieuwe koning het zilver kreeg omgehangen bracht het tamboerkorps nog een mars ten gehore. Hulde aan de winnaars en hulde aan onze trouwe gasten die ons altijd steunen tijdens deze gezellige strijd onder de schietstangen!

 

Hieronder enkele sfeerimpressies van onze hof-fotograaf Roy, de man met de kortste sluitertijd tussen Geul en Worm...

SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

14-05-2015: KONING EN VRIJSCHUT 2013 OP HERHALING!

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Copyright © All Rights Reserved