SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

In 2013 bestond de hele schutterij 125 jaar, maar 2014 is een jubileumjaar voor een specifiek onderdeel hiervan. Namelijk voor het keurkorps dat ons gezelschap reeds 50 jaar muzikaal en ritmisch begeleidt: "ut drumbend"!

 

Geen receptie, geen bloemen, geen speeches voor deze toppers, maar dat kan hen niet deren. Hun sporen hebben zij namelijk allang verdiend, sommigen meer dan 30 jaar. En dat zij binnen én buiten het wedstrijdveld worden gewaardeerd staat buiten kijf.

 

Waar van oudsher een tamboer en een hoornblazer de troepen vooraf gingen werd tijdens St. Joep 1964 voor het eerst een compleet tamboerkorps gepresenteerd. Oorsprong en volledige geschiedenis hiervan kan men op deze website lezen onder het tabje: "over ons" en vervolgens: "onderdelen". Hier staat alles over de trommelaars, klaroenisten, tambour-maîtres en instructeurs die zich in de loop der jaren hebben ingezet voor het herkenbare geluid van onze schutterij.

 

Om dit jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan willen wij de laatste "trommelproof" van 2014 feestelijk afsluiten met een gezellig dia-avondje waarbij wij (drumband)foto's van de afgelopen halve eeuw zullen projecteren. Een klein voorproefje hiervan staat hieronder. Dus zaterdag 13 december: 18 uur kleermaker, 19 uur drumbandrepetitie en vanaf 20 uur dia-presentatie en gezellig samenzijn. Iedereen die het gouden drumband een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd!

13-12-2014: DIA-AVOND 50 JAAR DRUMBAND

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Copyright © All Rights Reserved