SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

VOORJAARSSCHIETTOERNOOI 2014 WEDROM PROOI WAUBACH

13 APR2014

De weekenden van 13 en 19 april waren heuse schietweekenden voor Schutterij St. Joseph Waubach. Op 13 april werd namelijk het voorjaarschiettoernooi bij Terwaerden gehouden en op 19 april werd in Noorbeek de eerste ronde voor de bondsbeker geschoten.

 

Voorjaarschiettoernooi

Voor de 4de editie van het voorjaarsschiettoernooi togen de schutterijen van Schaesberg, Spekholzerheide, Merkelbeek en Waubach allen met twee zestallen naar Park ter Waerden om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Vorig jaar waren het de zestallen van Merkelbeek en Spekholzerheide die met een gedeelde eerste prijs gingen strijken. De jaren ervoor was het Waubach dat de hoogste eer behaalde.

 

En zo ook dit jaar. Met rake klappen schoot Waubach A (Roy, Natasja, Ton, Frank, Drees en Roel) zich namelijk naar de eerste plaats. Het zilver en brons waren voor de zestallen van Merkelbeek. Een speciaal woord van dank aan de vrijwilligers die deze dag mogelijk maakte en dan met name de niet-leden Pinckaerts en Starmans die de vereniging mooi vertegenwoordigden. Ook de heer en mevrouw Janssen van Merkelbeek werden in het zonnetje gezet. Zij kregen een wafel met slagroom als dank dat zij regelmatig schietspullen meenemen uit Lottum.

 

Bondsschieten Noorbeek

De zaterdag erna (19 april) werd naar Noorbeek getrokken. In principe zou hier enkel de mondingssnelheid van de geweren worden gemeten. Echter, omdat de Waubachse schutters op 27 april ( de eigenlijk datum van het bondsschieten) deelnemen aan het Persoonlijk OLS, schoot Waubach deze dag al samen met Urmond de eerste rondes voor de Bondsbeker. Extra speciaal was het voor de nieuwe schutter Remy Pinckaerts. Nadat hij tijdens het voorjaarsschiettoernooi nog op het B-zestal had geschoten, mocht hj nu voor het eerst, onder moeilijke omstandigheden, op het A-zestal schieten. Met 5 van de 6 boelen raak, krijgt hij hiervoor van ons een 8.3. Aangezien voor de rest niemand van het A-zestal miste, begint Waubach de strijd om de bondsbeker met 35 punten.

 

Al met al,dus zeer geslaagde schietweekeinden!

 

Foto's

Copyright © All Rights Reserved