SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

BONDSFEEST NOORBEEK

11 MEI 2014

Voor veel personen stond zondag 11 mei enkel in het teken van hun moeder. Moeders van Waubachse schutters daarentegen, moesten de aandacht delen met het schuttersfeest in Noorbeek. Hier vond namelijk het eerste van de twee bondsfeesten van Bond Berg en Dal plaats.

 

De start van de dag verliep niet geheel vlekkeloos. De bus was namelijk een half uur te laat. Eenmaal aangekomen vielen wel al meteen een paar dingen op. Zo werd de schutterij van Spekholzerheide voor het eerst sinds lange tijd weer voorafgegaan door een tambourkorps en waren het de schutters van Chevremont die in nieuwe uniformen waren gehezen.

 

Rond de klok van 13:00 uur was het de beurt aan de schutters van Waubach om zich te presenteren. Extra spannend was dit voor commandant Hans Schiprowski. Het was namelijk voor het eerst dat hij op een bondsfeest meedeed voor de prijzen. Een half uur na de binnenkomst volgde de opening met aansluitend de optocht. Dit alles was net op tijd, want we waren nog maar net terug op het feestterrein en het viel met bakken uit de lucht.

 

Hierna volgden nog enkele uittredens, maar namens Waubach was dat deze dag zeer beperkt. Enkel koning Rienus betrad namelijk de ring. Het tambourkorps en andere gelederen lieten verstek gaan.

 

Tijdens de prijsuitreiking viel er dan ook weinig te juichen. Enkel een tweede prijs voor het beste defile en een derde prijs voor de binnenkomst konden we op ons palmares schrijven.

 

Al met al toch weer een geslaagde dag.

 

 

Foto's

Copyright © All Rights Reserved