Afgelopen zondag vierden wij het eerste lustrum van de Buggy & Rollator Rally oftewel de jaarlijkse voorjaarswandeling van de schutterij. Waar voorgaande edities soms regen of zelfs sneeuw kenden waren de weergoden ons dit jaar wel zeer gunstig gezind; volgens het KNMI was het de warmste 8 maart sinds jaren. Omdat wij de afgelopen vier jaar de thuisomgeving al uitgebreid hadden verkend werd besloten om dit keer eens buiten het Ubach over Wormse te wandelen. En omdat één van onze organiserende vrijschutten (Sjef) sinds kort uitbater is van Gasterij Terborgh te Schinnen was een start- en eindpunt al snel gevonden.

 

Het zat goed vol met wandelaars in en rond het kasteel, maar onze Sjinnense Sjef had een leuke ruimte voor ons vrijgehouden. We begonnen met lekkere "kaffe en vlaam" waarna de wandelteams één voor één konden beginnen aan de 7,5 km. lange wandeling door en rond Schinnen. Geen behendigheidsspelletjes dit keer, maar wel een setje"hendig" moeilijke vragen bedacht door onze ijverige secretaris. Het ging bergop naar Puth, bergaf naar de fijne pitstop in Wolfhagen en ondertussen zagen we vreemde groenten zoals "boerentenen" en vreemde beesten zoals het "vliegend hert" (zie de foto's).

 

Via de kerk en de Geleenbeek kwam iedere groep tenslotte weer heelhuids aan op Kasteel Terborgh waar wij ons de erwtensoep en broodjes goed lieten smaken. De eerste prijs voor beste kennis van o.a. onze schutterijgeschiedenis ging naar team "De Geete" dus zij wonnen de mooie mand met regionale producten. Onder het genot van een goed glas bier of fris konden wij concluderen dat deze vijfde B & RR alweer een zeer geslaagde was. Bedankt organisatie en bedankt mensen van Gasterij Terborgh!

SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

08-03-2015: BUGGY & ROLLATOR RALLY SCHINNEN

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Copyright © All Rights Reserved