SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Zonnigste Speurtocht ooit!

8 MRT2014

Het is inmiddels een traditie: zodra de carnaval voorbij is trekken de Waubachse schutters hun wandelschoenen aan en gaan zij via ludieke spelletjes de sportieve strijd met elkaar aan. Zo ook dit jaar. In een heerlijk voorjaarszonnetje liep het recordaantal deelnamers van 54 de door de organisatie uitgezette tocht van 8.2 km.

 

De organisatie bestaande uit Wim Vaessen, Rob Brouns en Frank Maassen had dit jaar voor een route gekozen die ons vanuit 't Sjutteheem via de Rimburgerhoeve en Eygelshoven terug bracht naar het Sjutteheem. Ook voor de spelletjes was weer alle creativiteit uit de kast getrokken. Zo werden er torens van bekers gebouwd, mensen gemummificeerd, koekiemonsters gemaakt, aan spijkerbroeken gehangen, ballonnen hoog gehouden en snoepjes via een ingenieus vorkliftsysteem naar de mond gebracht.

 

Onderweg werd ook aan de innerlijke mens gedacht. Wafels, Chips, Koffie, warme chocomel, etc. Het kon niet op. Bij terugkomst rond de klok van 18:00 uur stonden de erwtensoep en broodjes worst al klaar. En toen eenmaal alle 5 groepen binnen waren, volgde de prijsuitreiking. Winnaar werd team lotus (bestaande uit fam. Schiprowski, Lentz en Loo).

 

Dank gaat uiteraard naar de organisatie en de vele vrijwilligers (o.a. Jos Haan, Marco Szalata, Ron Janssen, Martin Caumo en Fred Peters) die deze dag mogelijk maakte.

 

Voor de schutters wordt het nu tijd om hun uniform weer uit de kast te pakken, want op 23 maart a.s. zal het seizoen officieel worden geopend middels St. Joep.

 

 

Foto's

Copyright © All Rights Reserved