Sacramentsdag is traditioneel de dag waarop de meeste Limburgse parochies hun Bronk oftewel Processie houden. Zo ook de St. Jozef-parochie Waubach-Groenstraat en dit jaar ging het richting Groenstraat-Oost. Maar niet alvorens onze kersverse koning Rinus Gunter en zijn koningin en kleindochter Nikita in de H. Mis werden gezegend.

 

Onder een stralend zonnetje trokken kerkgangers onder begeleiding van enkele plaatselijke verenigingen via de Kerkstraat en Groenstraat richting het Haankruis waar werd afgesloten met het traditionele "Aan U, o koning der eeuwen". Daarna werden de processiegangers naar goed gebruik getrakteerd op "botterhamme mit kaffe en ee pötje beer".

 

Voor de schutters zat het er toen nog niet op, nog lang niet zelfs. Men marcheerde de complete Groenstraat op tot aan de Rötsch om in het Lauradorp de koningspaal bij oud-koning Jo op te halen. Van daaruit via de Karel Doormanstraat naar huize Gunter om aan het kermisplein van de Groenstraat de paal te planten.

 

En tenslotte weer een stukje Kerkstraat om bij de ouders van de koningin het koningsfeest te vieren. Menig lid was bij aankomst dan ook "veëdig wie ee Communie-jeske" en liet zich het welverdiende natje en droogje goed smaken. Het werd uiteraard weer een gemütlich feestje, compleet met samenzang en zelfgemaakte pizza's.

 

 

SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

07-06-2015: BRONK EN KONINGSFEEST

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Copyright © All Rights Reserved