Er werd al ruim van tevoren over bericht in de regionale media: het OLS te Maasniel kon wel eens extreem warm worden. Men buitelde over elkaar heen met voorspellingen, hittescenario's en noodplannen. De vaste groep Waubachse kampeerders die vanaf vrijdag op de boerencamping neerstreek had daarom de kinders dit keer thuisgelaten, maar wist er met opblaasbadjes weer een "cool" weekend van te maken tussen de fruitbomen. Ook de bus op zondag was wat minder goed bezet aangezien sommigen al hadden aangegeven deze warmte niet in uniform te kunnen doorstaan.

 

Zo begon Waubach iets uitgedund aan de ceremoniële opening waarvoor wij dit jaar onze Bond mochten vertegenwoordigen. Gelukkig stonden wij aan de beschaduwde kant van het voetbalveld opgesteld; aan de overkant gingen de eersten er al bij liggen. Na de toespraken, de volksliederen, het vlaggenhijsen en de inspectie door de provinciale bestuurders konden we ons opmaken voor een hete optocht. Organisatie en bewoners boden onderweg gelukkig flink wat bekertjes water aan.

 

Eenmaal terug kon de meerderheid zich in luchtigere kleding hijsen, terwijl de drumband nog (niet onverdienstelijk) moest uittreden. Koning, koningin en marketenster Rhea werden nog individueel beoordeeld. De opgestoken wind maakte het schieten lastig en werd daarom enkele keren stilgelegd. Deze wind verdreef wel de grootste warmte zodat het OLS 2010 te Grubbenvorst de heetste editie blijft.

 

We marcheerden dit OLS niet vlekkeloos, het schieten verliep idem dito en zo moesten wij ons uiteindelijk tevreden stellen met een vijfde prijs voor bordjesdrager Jeffrey. Alle uitslagen en puntenaantallen vindt men in onderstaand PDF-bestand; pr. = prijs, pl. = plaats en nl. = na loting.

 

Maar minstens zo belangrijk is natuurlijk de sfeer in wei en tent en die was weer uit-ste-kend! Onderstaande foto's van Roy laten zien dat de schutterij van Waubach ook onder pittige omstandigheden het kopje niet laat hangen en zich goed weet te amuseren.

 

 

 

 

SCHUTTERIJ ST. JOSEPH WAUBACH 1888

JARIGEN DEZE MAAND

QUOTE VAN DE DAG

SPONSOREN

TWITTER

05-07-2015: OUD LIMBURGS SCHWITZENFEST

VOOR RECENTE ACTIVITEITEN, VERSLAGEN, FOTO'S, ETC. BEZOEK ONS OP FACEBOOK:

https://www.facebook.com/Schutterijwaubach/

Copyright © All Rights Reserved